26. oktober 2008

All important, 60's

VELDIG KORT SAMMENDRAG:


Twiggy! Er det 60's, er det Twiggy.
Med den insaint tynne kroppen, og Lolita-aktige blikket, var Twiggy hele verdens supermodell på 60'tallet! Og se på dama, ho var fantastisk! Twiggy spilte i filmer, og ga ut plate, men er først og fremst kjent som modell. Etter hun giftet seg med skuespilleren Leigh Lawson, ble hun kjent som Twiggy Lawson. Kallenavnet Twiggy fikk hun fordi hun var tynn som en kvist. (twig)



I love Mary Quant!
Aldri hørt om? PÅ TIDE. Dama var designer på 60'tallet og kjent for at hun 'fant opp', den fantastiske skjørtelengden som rakk til midt på låret, kjent som miniskjørt! What a genious!
Ikke bare at hun introduserte verden til en ny skjørtelengde, men hun innførte også strømpebukser! Mary Quant var kjent for sin gjenkjennende bobfrisyre! :)


Jim Morrison og Beatles er også vanskelige å komme unna når vi først skal ta 60tallet på 1-2-3!
Begge disse ga fantastisk musikk til ungdommen på 60'tallet, Jim Morrison i The Doors, og Beatles taler vell for seg selv ;-) Og det beste med disse to er at selv idag så elsker alle de!
Det er det ikke mange andre som har klart, nei!


Breakfast at Tiffany's *dåne* .. Bonnie & Clyde *dåne*
Breakfast at Tiffany's med Audrey Hepburn, har vell de fleste sett. Eller hvertfall hørt om! Med denne filmen kom en helt ny æra! Og er det rart ... Jeg mener AUDREY HEPBURN. Kjoler! Frisyrer! Svart-hvitt!
Bonnie and Clyde går under samme kategorien :) 60'tallets store filmer! Eller det var jo fler, som Psycho, Sound of Music, Easy Rider og A Space Odyssy, som også var utrolige, men mine favoritter er Breakfast at Tiffany's og Bonnie & Clyde!
.
.
Litt kort, om litt fler:
60'tallet var jo så utrolig mye mer, enn det her! For ikke å snakke om Jackie O & Kennedy, Elvis & Priscilla, Tom Jones, Birgitte Bardot, Jimi Hendrix og jegkunnefortsattforalltid :) 60'tallet var et fantastisk 10år, som gjorde verden til den den er idag!
Sommeren 1967 kom Hippiestilen! Med peace n' love, langt flagrende hår, no makeup, tunika og flower power, prøvde de å gjøre verden til et fredfullt sted! Og jaggu, selvom det kriges her og der nå, er jeg sikker på at hippiene på 60, 70 tallet gjorde mye!
I LOVE THE 60's FOREVER! <3

Ingen kommentarer: